Naam: Giorgio Rijmers
Functie: Service Desk Manager & Planning
E-mail: giorgio@syntomax.com
Linkedin https://nl.linkedin.com/pub/giorgio-rijmers/5b/139/16b

Na mijn stage in 2008 voor mijn HBO-opleiding Technische Informatica ben ik full-time gaan werken bij Syntomax. Binnen Syntomax ben ik verantwoordelijk voor de Service Desk, zorg ik dat collega’s worden ingepland bij klanten voor het oplossen van problemen, afleveren en installeren van nieuwe hardware, het uitvoeren van projecten en maandelijkse onderhoudsrondes. Eventuele SLA rapportages zorg ik ook voor. Omdat ik al sinds 2008 bij Syntomax werk is alles voor mij een gewoonte geworden; ik ken veel van onze klanten en hun omgeving uit mijn hoofd en ik ben vaak het aanspreekpunt bij verschillende klanten in een accountmanager achtige rol.

Naast het managen van veel service gerelateerde taken houd ik mij bij Syntomax tevens bezig met projecten, doe ik veel met Microsoft Office 365 migraties en ben ik zelf ook relatief vaak bij klanten te vinden voor onderhoudsrondes, het bespreken van een nieuwe omgeving of het doornemen van een project inclusief de uitvoering hiervan.

 

Welke gadget/technologie is voor jou onmisbaar en waarom?

Mijn telefoon is het enige apparaat dat ik altijd bij mij draag. Als ik informatie nodig heb kan ik dat gelijk opzoeken, als ik even snel een mailtje wil beantwoorden open ik de mail applicatie, en als ik wil kijken of een bepaalde webwinkel mijn betaling al heeft gecrediteerd (omdat ik weer een impuls aankoop heb gedaan wat ik eigenlijk niet nodig heb) kan ik dat snel zien in mijn ING app. Mijn telefoon brengt mij ook in contact met mijn gezin als ik weer een keer aan de andere kant van Nederland zit.

 

Waar kunnen we je in jouw vrije tijd vinden?

Als ik niet met werk bezig ben, ben ik vooral thuis bij mijn gezin te vinden. Sinds 2011 ben ik namelijk getrouwd, ik heb sinds 2013 een geweldige zoon mogen verwelkomen, en in 2017 heeft hij een lief zusje gekregen. We gaan vaak even wandelen, een stukje met de auto rijden, of gewoon even thuis op de iPad spelen of een potje Mario Kart doen op de Nintendo Switch.

 

Omschrijf hoe je de toekomst over 10 jaar ziet:

Er gebeurt steeds meer online en in de cloud. Mobiele datalimieten zijn hopelijk verdwenen waardoor het niet uitmaakt hoeveel data je via je telefoon of laptop binnenhaalt en je zonder moeite een Ultra-QHD film kunt streamen op de iPhone XVI. Telefoons en auto’s die nu mooi en modern zijn, zijn over 10 jaar ‘ouderwets’ en lelijk. Wellicht rijd ik helemaal geen auto meer omdat er alleen nog maar autonome auto’s de weg op mogen. De ontwikkeling van technologie gaat super hard, er zullen een hoop nieuwe snufjes zijn tegen die tijd. Ik ben erg benieuwd wat er nog allemaal gaat gebeuren.