Naam: Patrick Bezemer
Functie: Netwerk Specialist
E-mail: p.bezemer@syntomax.com

Al vanaf kinds af aan word ik gedreven door een oneindige nieuwsgierigheid naar nieuwe technologieën en technieken. Dit begon al met het uit elkaar halen van de speelgoedauto’s in plaats van ermee te spelen. Dit heeft zich verder uitgebreid naar de elektrische Märklin treinen van mijn opa waarvoor ik hele elektrische schema’s bedacht om de vele wissels, lantaarnpalen, slagbomen en andere onderdelen van stroom te voorzien.

Rond mijn 8ste kreeg mijn vader voor het eerst een computer en hier was ik al snel niet meer van weg te slaan. Rond mijn twaalfde loste ik computerproblemen op voor vrienden en familie en rond mijn zestiende begon ik samen met een studiegenoot een eigen bedrijf in de IT.

Ondertussen ben ik 28. Werk ik ongeveer 10 jaar voor Syntomax als netwerkbeheerder en zit ik in het vierde jaar van mijn opleiding technische informatica. Als onderdeel van mijn opleiding heb ik certificaten gehaald voor Scrum, Prince 2 , CompTIA Linux+, Linux LPI 1 & 2, Linux SUSE Certified Administrator, Cisco CCNA en Microsoft MCSA.

Welke gadget/technologie is voor jou onmisbaar en waarom?

Mijn Android telefoon, een anderhalf jaar oude Galaxy S7. Meestal flash ik ze om naar een andere firmware omdat Vodafone tergend traag is met haar updates en veel overbodige apps meelevert. Iphone’s heb ik geprobeerd maar die zijn te simpel en te gesloten. Op de achtergrond automatisch de laatste afleveringen van mijn favoriete podcasts downloaden kunnen ze bijvoorbeeld niet. Daarnaast vind ik het altijd weer erg vermakelijk wanneer dezelfde apps voor mijn toestel steeds weer een fractie kosten van de prijs die mijn collega’s moeten betalen in de Apple app store.

Waar kunnen wij je in jouw vrije tijd vinden?

In mijn vrije tijd vind je mij op de squashbaan, op de golfbaan, op een terras, in een restaurant, surfend op het web op zoek naar nieuwe ideeën, plekken, technieken of gadgets, in de natuur of op reis.

Omschrijf hoe jij de toekomst over 10 jaar ziet

De technologie waar ik nog het meest naar uitkijk in de toekomst zijn zelfrijdende autos. Hierbij stel ik me voor dat file’s tot verleden tijd behoren en auto’s van binnen veranderen in lounges waarin je tijdens je rit kunt ontspannen en werken.