Naam: Melanie Reep
Functie: CEO
E-mail: m.reep@syntomax.com
Linkedin linkedin.com/in/melaniereep/

Ik ben al van kinds af aan sterk begaan met computertechnologie. Mijn eerste regels programmeercode schreef ik rond mijn vijfde jaar op een Atari 130XE en ik begon rond mijn dertiende computernetwerken voor bedrijven in te richten. Rond 16 jaar oud groeide mijn IT business dermate significant dat ik met toestemming van de rechtbank Syntomax heb mogen oprichten. Inmiddels bestaat Syntomax al meer dan 18 jaar.

Binnen Syntomax houd ik mij met name bezig het meedenken met klanten en adviseren over de IT-inrichting en -strategie. Daarnaast ontwikkel ik nieuwe producten en doe ik een groot deel van de financiële administratie.

Welke gadget/technologie is voor jou onmisbaar en waarom?

Ik zie mijn mobiele telefoon als belangrijkste gadget. Mijn geest is uiterst nieuwsgierig en als ik iets niet weet wil ik het zo snel mogelijk opzoeken en begrijpen. Daarnaast is de technologie zo veelzijdig dat ik de telefoon voor veel meer gebruik.

Met mijn mobiel bestuur ik thuis alle verlichting, lees ik in de auto het motormanagement uit, speel ik via draadloze protocollen muziek en nog veel meer.

Waar kunnen wij je in jouw vrijetijd vinden?

Ik ben erg actief bij de KLM Aeroclub waar ik in het bestuur deelneem. Daarnaast ben ik met regelmaat actief als ferry piloot waarbij ik kleine vliegtuigen door heel Europa vlieg. Ook heb ik een passie voor golf, reizen en fotografie.

Omschrijf hoe jij de toekomst over 10 jaar ziet

Naar mijn mening behoort de informatietechnologie vrijheid te geven. Aan de ene kant kun je vrijheid zien in de zin van overal je ding kunnen doen en altijd bereikbaar zijn, maar dat kan ook al vrijheid beperkend gezien worden. Verwachtingen normen en waarden moeten meer in balans komen. Technologie moet kennis en controle geven waardoor er ruimte is voor expressie en kunstzinnigheid, want dat maakt de mens uniek.

Om aan die gedachte invulling te geven denk ik dat alle technologie cloudgebaseerd wordt en onderling integreert. Er komen gecentraliseerde systemen om gebruikers te identificeren waaraan heel veel andere cloudapplicaties gekoppeld kunnen worden. Er komen steeds meer standaardmethoden om processen en applicaties naadloos te koppelen en kunstmatige intelligentie om de alsmaar groeiende informatiestroom beheersbaar te houden voor de eindgebruiker.