ESB

The Dutch is een exclusieve golfbaan die het hoogste service niveau wil leveren aan hun leden. Om dit service niveau te leveren zijn er verschillende systemen die klantgegevens hebben. Denk hierbij aan het CRM systeem, het kassasysteem, de financiële administratie, de website, het reserveringssysteem en de handicap administratie.

Voorheen moest al deze data handmatig beheerd en gecontroleerd worden wat een intensief proces is. The Dutch heeft Syntomax gevraagd mee te denken om al deze pakketten te integreren. In plaats van allemaal losse koppelingen heeft Syntomax geadviseerd om dit met een middleware oplossing te doen. Deze oplossing heet een ESB (Enterprise Service Bus) Daarbij is er één systeem dat als communicatielaag dient voor alle andere systemen.

Gekozen is voor de open source oplossing gebaseerd op Apache Camel welke door Syntomax is geimplementeerd. Hiermee is gerealiseerd dat alle klantgegevens in alle systemen synchroon blijven en een interface is gecreëerd waarmee business intelligence tools geconsolideerde data uit diverse systemen kunnen ophalen. Dit systeem is ook toekomstvast. Doordat één systeem (de ESB) de interfaces met andere systemen beschrijft waardoor er bij wijzigingen in het IT landschap snel gezien kan worden wat de impact is en hoe nieuwe systemen geïntegreerd kunnen worden.

Hiermee is een omgeving gerealiseerd waarbij in elk systeem wijzingen in klantdata gemaakt kunnen worden en deze automatisch in alle andere systemen worden bijgewerkt.