ANWB VOIP

ANWB Rijopleidingen biedt rijopleidingen aan door het gehele land. Dagelijks krijgen zij honderden telefoontjes binnen aangaande reserveringen, administratieve vragen, algemene informatie en afspraken. Sommige van deze telefoontjes worden door het Klanten Contact Centre afgehandeld maar veel telefoontjes zijn bestemd voor de verschillende vestigingen.

Voorheen kwamen alle telefoontjes binnen bij het Klanten Contact Centre die vervolgens de gesprekken naar de veschillende vestigingen doorschakelden. Om het KCC te ontlasten en de klanten sneller in contact met de juiste persoon of vestiging te krijgen heeft Syntomax een geheel nieuw belplan geïmplementeerd.

In plaats van alle gesprekken in eerst instantie door het KCC te laten afhandelen worden de gesprekken nu aan de hand van een keuzemenu gefilterd. Afhankelijk van de gemaakte keuzes worden gesprekken naar het KCC of, wanneer het een vraag is die door een vestiging zelf afgehandeld moet worden, aan de hand van een speciaal voor ANWB geschreven script in combinatie met een SQL database, op basis van postcode naar de dichtsbijzijnde vestiging gerouteerd. Hierdoor zijn de wachttijden voor de bellers enorm ingekort, komen klanten sneller en directer bij de juiste persoon terecht en is het gehele process veel efficienter geworden.